Stena Industry Innovation Lab

I maj 2018 invigdes Stena Industry Innovation Laboratory (SII-Lab) på Chalmers campus Lindholmen i Göteborg. Tack vare 21 000 000 kronor från Stenastiftelsen har Chalmers kunnat tredubbla verksamheten i sitt industrilabb, placera sig i den digitala produktionsutvecklingens framkant och göra reell skillnad för svenska industriföretags digitalisering, framtid och konkurrenskraft. Här kan företagen testa sina innovationer i morgondagens produktionssystem. Dessutom är SII-Lab en stor leverantör av utbildningar som i hög grad bidrar till industrins digitala utveckling.

 

Fakta

Donation: 21 000 000 kronor
Ambition: Öka svensk industris digitalisering och konkurrenskraft

Pressmaterial

Pressrelease från Stenastiftelsen
Artikel i Dagens Industri
Artikel på SVT.se
Artikel i Ny Teknik

Foton

Länkar

Kapitel i Årsbok 2018

Chalmers

Film från invigningen

Stenastiftelsens bidrag

Artiklar

 • Lyckad satsning på SII-Lab

  Med Stenastiftelsens donation till Chalmers som bas har visionen om en ledande svensk och internationell forsknings- och innovationsmiljö realiserats. Stena Industry Innovation Lab invigdes 2018 och har därefter utvecklats till ett innovationslabb av världsklass placerat på Chalmers Campus Lindholmen.

  Läs vidare
 • Stena Industry Innovation Lab – högtidligen invigt

  Äntligen har Sverige fått ett innovationslabb av världsklass placerat på Chalmers Campus Lindholmen. Där kommer framtidens ingenjörer att utbildas och såväl små som stora företag får möjlighet att pröva nya idéer och teknik tillsammans med forskare i praktiska testbäddar. Det är Chalmers Smart Industry Lab som tack vare Stenastiftelsens donation kunnat tredubbla verksamheten och bli en nationell resurs, som även ingår i EU-kommissionens nätverk av testbäddar.
  År: 2017
  Donation: 21 000 000 kr

  Läs vidare