18 augusti 2023

Stöd till seglarläger på Grötö

Göteborg-Grötö Segelsällskap, GGSS, gör det möjligt för personer med funktionsvariation att, efter egna förutsättningar och ambitioner, få segla och ta sig ut på havet. Varje sommar genomförs upp till tre veckolånga seglarläger för både ungdomar och vuxna. I år har det varit ett tjugotal seglare på GGSS-lägren och 30 deltagare från Angeredsgymnasiet som seglat med GGSS ute på Grötö. Därtill har arrangerats prova på- och rekreationsseglingar. Föreningen har också som tradition att delta med en eller två båtar i den stora seglingstävlingen Tjörn Runt som arrangeras i augusti varje år.

En förutsättning för aktiviteterna är föreningens tre segelbåtar av modell Sonar. För säkerhet och för transport av rullstolar finns också en följebåt. Tack vare ett anslag från Stenastiftelsen har ny utrustning införskaffats för att hålla båtarna i sjödugligt och säkert skick så att den uppskattade verksamheten, som drivs av ideella krafter, kan fortsätta.

”Underbart med ny segelutrustning, stort tack för stödet Stenastiftelsen,” säger Björn Mattson,

Föreningen har funnits sedan 1980 och har sin bas på Grötö i Öckerö kommun. Medlemmarna kommer från hela Sverige. Förutom aktiviteter för de egna medlemmarna, arrangerar GGSS också seglingsaktiviteter för Personskadeförbundet, FUB och Unga rörelsehindrade. Dessutom kommer elever från Angeredsgymnasiet till Grötö för att testa segling under en dag.

Grötö Göteborg Segelsällskap (ggss.se)Foto: Magnus Gotander, Bilduppdraget