5 april 2022

Richard Dawkins inviger Vetenskapsfestivalen med stöd av Stenastiftelsen

Vetenskapsfestivalen – en av Europas största festivaler inom populärvetenskap – invigs den 3 maj med professor Richard Dawkins som huvudtalare. Tack vare stödet från Stenastiftelsen har festivalen kunnat arrangera invigningar i världsklass, invigningar som är öppna för alla. Hälften av biljetterna till invigningen är vikta för gymnasieungdomar. Stenastiftelsen har totalt sedan 2018 bidragit med 9,5 miljoner kr till Vetenskapsfestivalen.

Tema för årets Vetenskapsfestival är Det okända, något som Richard Dawkins knyter an till i sin föreläsning som handlar om vikten av att jaga kunskap under rubriken What shall we tell the Aliens? Vid invigningen medverkar även bland andra Farshid Jalalvand, forskare i mikrobiologi, författare och flitigt anlitad av media som expert under coronapandemin.

”Vetenskapsfestivalen gör ett fantastiskt och viktigt arbete med att presentera vetenskap och väcka, inte minst de ungas, nyfikenhet och intresse för utbildning och forskning. En invigning med framstående och inspirerande talare och spännande musikalisk inramning sätter tonen för hela festivalen och bidrar till att vi upptäcker den. Det är vi glada att kunna bidra till”, säger Madeleine Olsson Eriksson, ordförande Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.

Se hela programmet för Vetenskapsfestivalen på vetenskapsfestivalen.se

Läs pressmeddelandet här

Fler nyheter