16 juli 2019

Isabelle van Keulen

Isabelle van Keulen föddes 1966 i Midjrech , Nederländerna. Hon började spela violin redan vid sex års ålder och gav sin första konsert när hon var tio år. Isabelle van Keulen studerade vid Amsterdam Speerlinck-konservatoriet och fortsatte sedan med den legendariske violinisten och pedagogen Sándor Végh i Saltzburg Mozarteum. Hon spelar både violin och viola och är sedan 2012 professor i violin, viola och kammarmusik vid Luzern University of Arts. Den centrala delen av hennes arbete är kammarmusik i varje tänkbar kombination. 1996 startade hon den internationella kammarmusikfestivalen i Delft, och ansvarade för den fram till 2006.

Vid konserter runt om i världen har hon spelat med flera av de mest kända orkestrarna i världen som Berliner Filharmoniker, Wiener Symfoniker, London Philharmonia Orchestra, Zürich Tonhalleorkester och hon har gjort in ett otal skivinspelningar.

Isabelle van Keulen har ett genuint pedagogiskt intresse och stor erfarenhet av att undervisa på välrenommerade konservatorier och högskolor bland annat vid Basle Music Academy. Hon har en sällsynt musikalisk bredd. Hennes intresse spänner från samtida musik till klassikerna inom konstmusiken, kammarmusik och ikoner som Astor Piazzolla.

Före Isabelle van Keulen har skådespelaren David Dencik och musikern Ross Daly medverkat som gästlärare vid Högskolan för Scen och Musik inom programmet Artist in Residence. Möjliggjort tack vare en donation från  Stenastiftelsen på närmare 1 600 000 kronor.

Fler nyheter