20 juni 2012

Göteborgs Symfoniker live på bio

Gustavo Dudamels avskedskonserter 15 och 16 juni visades live på storbildsduk i Stenhammarsalen till glädje för alla som förgäves köat för att få en biljett till de utsålda konserterna. Utan en donation från Stena AB på 2 200 000 kronor, som finansierat både kamerainstallationen och digitalstudion, hade  sändningarna inte kunnat komma till stånd.

Fungerar allt enligt plan kommer man till spelåret 2010-2013 att etablera GSO Play på allvar. Sex konserter läggs ut på webben i livesändning och tre-fyra konserter kommer att sändas, inte bara på biografer i Göteborg utan också i övriga landet. Exakt vilka platser det blir är ännu inte bestämt. Förhandlingar är också på gång med ett antal internationella TV-kanaler.

Målet med hela satsningen är enligt Helena Wessman, VD och konstnärlig chef för Symfonikerna, att ge så många som möjligt chansen att få en häftig konsertupplevelse som kan locka till besök i Göteborgs Konserthus. Den ger också möjlighet för många fler människor, än de som bor i Göteborg , att få uppleva orkestern live.

Artikel i GT 14 juni 2012

Fler nyheter