18 september 2014

Chalmers innovation – en av världens bästa företagsinkubatorer

image001

UBI Index’s globala jämförelsestudie omfattar över 300 universitetsanknutna inkubatorer, där ingår bland andra toppuniversiteten Stanford, UC Berkley och Cornell. Den unika rankningen – utarbetad av ett internationellt forskningsteam och en panel med inkubatorexperter – analyserar över 60 parametrar för att kunna sammanställa den beryktade listan. Den avser att kunna hjälpa regeringar, investerare och företag i tidiga faser att se var de bästa och mest effektiva inkubatorerna inom olika sektorer finns.

UBI Index’s struktur är baserad på ett av de mest omfattande regelverk för att mäta den sammantagna prestationen hos inkubatorer. Regelverket inkluderar inkubatorns ekonomiska framgångar, som förmågan att skapa arbetstillfällen och behålla talanger, värdet man ger till sina bolag, som tillgång till kapital och kompetensutveckling, samt bolagens utveckling efter tiden i inkubatorn.

“Stiftelsen Chalmers Innovation är en av väldens bästa företagsinkubatorer. Den ger ett exceptionellt värde till sina bolag, som i sin tur har en högre överlevnadsgrad och tillväxthastighet än det globala snittet” säger Dhruv Bhatli, medgrundare till UBI Index.

”Det här bevisar att vi jobbar på rätt sätt. Vår kombination av rätt omgivning, validerad process och egna kapitalinvesteringar gör oss till nummer ett i Sverige, trea i Europa och sjua i världen!” säger Chalmers Innovations VD Andrzej Brud.

Fler nyheter