Övriga bidrag   År: 2022     5 000 000 kronor

Stöd till Rädda Barnens och Röda Korsets arbete i Ukraina

Stenastiftelsen stöttar Rädda Barnens och Röda Korsets arbete för de drabbade i samband med konflikten i Ukraina

Landet befinner sig genom kriget i en humanitär katastrof och har ett stort behov av de insatser som Rädda Barnen och Röda Korset kan bidra med. Organisationerna arbetar både i Ukraina, dess grannländer dit många flytt och i Sverige. Läget är akut och det handlar om att rädda liv.

”Vi är oerhört tacksamma över Stenastiftelsens generösa gåva som kommer att göra stor skillnad för barnen som drabbas av situationen i Ukraina”, säger Helena Thybell, generalsekreterare, Rädda Barnen. ”Vi vill rikta ett stort tack till Stenastiftelsen för deras viktiga bidrag. Genom detta stöd kommer Röda Korset fortsätta mobilisera för att på bästa sätt svara upp mot de stora humanitära behov vi ser i och runt Ukraina, och se till att fler människor får skydd, mat och medicin”, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare för Svenska Röda Korset.

”Syftet med vår donation är att ge humanitärt stöd till civilbefolkningen i den akuta situation som råder i Ukraina. Rädda Barnen och Röda Korset har upparbetade strukturer och goda förutsättningar att snabbt göra nytta. Därför väljer vi att hjälpa dem som drabbats genom att donera till de organisationerna”, säger Madeleine Olsson Eriksson, ordförande Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.

Läs pressmeddelandet här

Stenastiftelsens bidrag