Stenhuset

Ågrenska Stiftelsen på Lilla Amundön i Göteborg

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur har donerat 50 000 000 kronor till Ågrenska Stiftelsen på Lilla Amundön i Göteborg för planering, design och uppförande av det s k Stenhuset – ett betydelsefullt tillskott i behandlingen av personer med sällsynta diagnoser. Byggnationen kompletterar befintlig verksamhet och kommer att vara en plattform för utökad, långsiktig forskning och utveckling av vård, boende och behandlingsformer för personer med en sällsynt diagnos.

Fakta

stenhuset_frilagd

 • Donation: 50 000 000 kronor
 • Ambition: I sinnenas hus ska en miljö skapas för såväl boende, som stimulering av sinnena och plats för reflektion.

Pressmaterial

Foton

Länkar

Artiklar

 • Landshövding Anders Danielsson besökte Ågrenska

  ”Ett hus som andas framtid”. Det sa H M Drottning Silvia när hon för tre år sedan invigde Stenhuset på Ågrenska, kompetenscentret för sällsynta diagnoser på Lilla Amundön söder om Göteborg. Häromdagen var det landshövding Anders Danielssons tur att besöka Stenhusets framtidsrum och prova på de virtuella program, som fler än 1 200 barn testat sedan invigningen av huset.

  Läs vidare
 • Historien om Stenhuset

  Idén om Stenhuset formulerades som en viktig resurs för Ågrenska i arbetet för bättre liv för personer med funktionsnedsättningar. I…

  Läs vidare
 • Stenhusets källare – Ågrenska Stiftelsen

  Källaren i Stenhuset kommer att byggas som en helhet i stället för i två sektioner. Förutom mer utrymme leder det till ökad tillgänglighet. Vid dåligt väder slipper man ta med sig rullstolar, permobiler och annan utrustning för att nå bortre delen av källaren. Det skapar också flexibilitet, tillväxt och fler aktiviteter för barn med multifunktionsnedsättningar.
  År: 2016
  Donation: 4 250 000 kr

  Läs vidare
 • Stenhuset: Första spadtaget

  I strålande solsken och i närvaro av drottning Silvia tog Stenastiftelsens ordförande Madeleine Olsson Eriksson det första spadtaget till Stenhuset, som Ågrenska nu kan uppföra tack vare stiftelsens donation på 50 miljoner kronor.

  Läs vidare